Marka Silka

blloka silka, blloka ytong, blloka

Bllokat Silka janë me ngjyrë të bardhë dhe përbëhen prej gëlqeres, rërës dhe ujit, kurse bllokat Ytong në vete përmbajnë edhe lëndë lidhëse të çimentos.

Bllokat kalcium silikate – SILKA kanë një histori shumë të gjatë të përdorimit në botë, qysh prej vitit 1881, mirpo në vendin tonë ky lloj materiali ka filluar të prodhohet dhe shitet në vitin 2007.

Karakteristikë e veqantë e bllokave dhe tullave Silka është aftësia e lartë e ruajtjes së nxehtësisë, aftësi bartëse dhe izolim të zhurmës.

Ndërsa bllokat prej betoni poroz kanë filluar të prodhohen para 80 vitesh në Jug të Suedisë, në kohën kur lëndët e para ishin mangu, në atë kohë prodhoheshin me emrin ‚’’Yxhult Anghaerdade Gasbetong’’, mirpo më vonë ndrroj emri i markës në Ytong i cili tanimë është i njohur në tërë botën.     

blloka silka, blloka ytong, blloka